Viva España – Charter med CPAP

Skapad: 4 juli, 2023 vid 23:36
Senast uppdaterad: 4 juli, 2023 vid 23:38

Den långa vägen hem

Att åka till ett resmål är mycket roligare än att åka hem. På utresan är man full av förhoppningar och längtan medan man är trött och inte alls speciellt sugen på att klämma ner sig i en flygplansstol när man ska hem. Men innan vi kommit så långt i berättelsen var det dags att checka ut.

Turistskatten hade vi betalat redan dagen innan för att bara kunna lämna in nyckelkorten och gå på morgonen.

Vi hann med en god frukost innan transferbussen skulle plocka upp oss och tack vare Sunwings Easy Travel-hittepå var det extremt skönt att checka in väskorna redan på morgonen dagen för avfärd för att sedan bara ha sitt handbagage att oroa sig för hela vägen hem till Sverige.

Långa köer på Palma de Mallorca

Det var tur att vi valde att checka in väskorna istället för att ta med dom själv, hade man tvingats ställa sig i den extremt långa kön på flygplatsen hade det blivit väldigt stressigt.

Säkerhetskontrollen gick över förväntan, vis av mina misstag från hitresan hade jag packat smartare och gled igenom utan större missöden. Värre blev det för sambon som blev nerkletad med något medel som skulle detektera sprängmedel på henne.

Som tur var är min sambo ingen terrorist så tillslut blev även hon släppt genom kontrollen. Därefter tog vi oss an gatloppet i taxfreen för att köpa godis och annat krafs innan vi till sist hittade vår gate.

Mot Terminal 4

När vi väl landat på Arlanda och fått tag i våra väskor var både hissar och rulltrappor avstängda vilket tvingade oss att ta vägen utomhus fram till Terminal 4 där vår transferbuss skulle hämta oss.

Det här blev resans jobbigaste del. På vägen från Connect Hotel Arlanda hämtades vi av en enorm buss där vi ockuperade cirka 2% av sittplatserna. På vägen hem hämtades vi av en större personbil i ansjovisburkssklassen där vi tillslut lyckades klämma in alla passagerare. Bilbälten eller annat trafiksäkerhetstänk var det inte tal om. Varmt var det också, så pass varmt att jag uttorkad kravlade in på hotellet där vi en gång påbörjade vår färd för att införskaffa två 50cl-flaskor Loka för 70 kr. Galet dyrt!

Tillslut satt vi dock i vår bil för den sista färden hem och kunde nöjt konstatera att vi både överlevt samt haft det förbannat trevligt. Kommer vi göra om det? Ja, absolut!

Har du varit på Alcudia? Vad tyckte du? Vad missade vi att göra? Hör av dig i kommentarsfältet!

Min recension på TripAdvisor där hotellet även hade den goda smaken att svara hittar du här!