Var är jag och var är mitt taxileg?

Skapad: 15 maj, 2019 vid 22:19
Senast uppdaterad: 25 juni, 2019 vid 23:40

Inläggen duggar inte lika tätt som jag hade velat här inne, och det har sina orsaker. Att jag har börjat ett nytt jobb gör sitt till och att den senaste månaden i princip bara har kretsat kring packning, flyttning och uppackning är också en del av anledningen.

Det nya jobbet är alltså inte som taxichaufför. Jag är nämligen tillbaka i vinylklistrarbranschen och det som aldrig förr. Reklamhuset Rink är min arbetsplats sedan den 1:a april och jag har fått en flygande start. Ungefär lika flygande som flytten som gick av stapeln för lite drygt en vecka sedan. Klockan 7.45 fredagen den 3:e maj ringde det på dörren och sedan var det fullt ös resten av dagen.

Katt i flyttlåda
Flytthjälp i form av en förundrad katt

Två flyttgubbar som sedan blev tre ett litet tag sprang mellan husen med lådor, sängar och allsköns bråte. En flytt är nog lika jobbig oavsett om man flyttar till andra änden av landet eller om man som vi flyttar till nästa hus på samma gata. Pinalerna som ska packas ner, och upp och ner igen blir ju inte färre bara för att man flyttar kortare.

Dubbel flytt – dubbel glädje

Att grannen ovanför oss på den nya adressen fick för sig att flytta in samma tid och på samma plats underlättade kanske inte heller. 🙂

Dubbelflyttar är de bästa flyttarna

Vid 22-tiden på lördagen var den gamla lägenheten helt tömd och vid 19-tiden på söndagen var den skinande ren. Inte ett spår av oss syntes kvar om man inte räknar med Molly-pluggen som vi glatt lämnade kvar i väggen lyckligt ovetandes om att detta icke var tillåtet.

Det var kanske inte helt lätt att veta då den tidigare hyresgästen i den gamla lägenheten gjort likadant med sina Molly-pluggar.

Hyresvärden höll med om att det kanske inte var riktigt optimalt och lät oss slippa undan med blotta förskräckelsen. Den gamla lägenheten ekar fortfarande tom och jag tar varje chans jag får att kika in i den för att se vad det är för filurer som ska in och klampa på mina gamla domäner. Än så länge är det dött som i graven.

Vad hände med taxilegget?

När majoriteten av deltagarna fått sina taxilegitimationer började jag fundera på var mitt har tagit vägen. Till slut satte jag mig i telefonkön till transportstyrelsen och fick efter mycket om och men tag på en ung herre som glatt meddelade att ansökan kom in i början på mars men att något beslut ännu inte var fattat. Han bad mig dröja och återkom efter ett par minuter med beskedet att mitt läkarintyg (som man måste skicka in innan man kan skicka in ansökan) behövde kompletteras.

Det hade ju varit fantastiskt lämpligt att berätta för mig så att jag hade haft en möjlighet att kontakta någon sorts läkare i någorlunda god tid. Precis vad som krävdes komplettering visste inte mannen i andra änden av telefonluren men jag fick efter ett tag ett telefonnummer till en handläggare som kanske visste mer. Vi får se helt enkelt.

I skrivande stund sitter jag på balkongen och njuter av en alldeles lagom varm solnedgång. Katten ligger utslagen på utemöbeln bredvid mig och det börjar bli dags att ta sikte mot sängen och en ny dag och nya kliv på livets stig.