Vad hände under semestern 2022?

Skapad: 2 augusti, 2022 vid 18:13
Senast uppdaterad: 2 augusti, 2022 vid 10:53

Semestern 2022 har både kommit och passerat och det var länge sedan fyra veckor tog slut så här snabbt. Jag förmodar att det betyder att jag har haft det bra och inte funderat så mycket på vad man ska göra och när det är dags att återgå till jobbet. Ni som känner mig vet att jag inte är så mycket för att planera långsiktigt när det kommer till nöjen och annat kul och den här semestern var inget undantag.

Airbnb tycker jag är ett roligt koncept och när man börjar klicka runt bland de olika boendena så inser man ganska snabbt att det finns många fler sätt att bo på än hotell eller vandrarhem. Ett mysigt boende som tyvärr var uppbokat när vi försökte boka var en pytteliten liten stuga djupt inne i skogen. Den låg till och med så långt från civilisationen att man inte hade mobiltäckning och även om många kanske ser det som en nackdel tycker jag att det var en del av tjusningen med det hela.

Friskrivningsklausul: Alla eventuella likheter med nu levande eller för den delen döda personer som icke är namngivna är slumpmässiga och helt tagna ur luften. Det vill säga fullständigt påhittade och inte någonting annat. Oavsett om du läser den här bloggen eller inte så kan du vara säker på att det inte är dig mina skriverier handlar om så länge jag inte nämner dig vid namn. För mer information om fenomenet slump har wikipedia en bra artikel om satsen om oändligt många apor som jag rekommenderar alla att fördjupa sig i. Satsen om oändligt många apor i sin ursprungliga form slår nämligen fast att en apa som slumpmässigt trycker på en skrivmaskins tangentbord till slut kommer att ha skrivit alla böcker i det franska nationalbiblioteket Bibliothèque nationale de France.

Istället för att uggla ute i skogen valde vi att fara omkring och kika på diverse olika sevärdheter. Jag har fått glass av en robot, åkt vilse till Vaxholm och tältat på en gräsmatta. Supermysigt! Självklart har jag också spelat en del golf men för att försöka hålla saker lite lättläst och organiserat hittar du det meste som handlar om mitt golfande på min golfblogg istället för här.

Början på semestern

Om vi börjar i kronologisk ordning, och det tycker jag att man ska göra, så handlade den första veckan mest om återhämtning och vila. En envis sjuka sedan veckan innan släpade sig kvar en bit in på semestern så jag passade på att läsa igenom ett par böcker som jag längtat efter att läsa om. Jag fyllde nämligen 42 i början på juli och ni som har koll på er litteratur vet att det är svaret på livet, universum och allting. Jag kommer därför ha en handduk i min ryggsäck under hela det här året, vana liftare vet också att detta är det mest användbara föremålet som man kan ha med sig.

Andra veckan

Vecka nummer två spelades det golf och nördades i största allmänhet. Jag kan zooma in på allt mellan himmel och jordfräs och passade på att fördjupa mig inom allt från vertikal odling till varför människan skapade broccolin. Testa om du inte har provat, hitta något obskyrt ämne som verkar intressant och läs in dig på det. Man lär sig mycket roligt men kanske inte så matnyttigt.

Näst sista veckan

Vecka nummer tre var första veckan som jag var ledig samtidigt som lilla sambon och nu skulle det lapas sol. Jag är inte någon badperson egentligen men sol och värme tackar jag inte nej till. Under eftermiddagstimmarna den här veckan kröp temperaturen en bra bit över 30-gradersstrecket och det här gjorde att till och med jag letade mig ner i vattnet för att kyla ner mig. Det grillades, det solades, det lästes och det vilades. En fantastisk vecka!

Fjärde veckan

Nu ramlade semesterlönen in och vi passade på att bege oss ut på lite utflykter. Den första gick till Biltema! Nej, det var såklart inte en del av semesterplanerna men man vet aldrig när man behöver köpa en såpbubblepistol eller pilla lite på diverse olika verktyg. Tyvärr fick jag inte tillåtelse att köpa en ensemble ur kollektion med Biltemakörv-kläder, annars hade jag bjudit på en bild eller två. En toasits fick följa med hem i alla fall.

Det första riktiga semesterstoppet blev en tur till Parken Zoo i Eskilstuna. Tydligen så bor Fantomen inte här längre så i brist på att få sätta sig i hans knä inne i grottan klappade jag getter och skrattade åt en sur Capybara som satt och tryckte i en buske istället. En dag här gick fort och även om parken inte riktigt var i samma skick som jag mindes från när jag var barn var det väldigt roligt. Solbrännan bättrades på en aning också. Lilla sambon var mest sur över att hon inte hittade vare sig flodhästar eller vildsvin så jag gjorde mitt bästa för att härma dessa djur. Det gick väl sådär.

En sur Capybara som gömmer sig. Bakom hörnet ligger nämligen ett par tapirer och bli klappade.

Tekniska muséet fick sig ett besök också och det här var roligt. Det var nästan exakt som jag mindes det från när jag var liten och tultade omkring bland bilar och diverse maskiner. Första stoppet var gruvan! Sist jag var där inne behövde jag inte huka mig för att inte slå i taket..

Jag kommer inte heller ihåg att det rusade runt horder av barn överallt som skrek för full hals, men det gjorde det verkligen. Som tur är lugnade vilddjuren ner sig ju längre dagen gick och på slutet kunde man gå runt och titta, klämma och känna på allt från kaospendlar till ögonproteser. Väl värt ett besök, glöm inte att köpa glass av roboten alldeles intill entrén!

Bilder i mängder

Bilder är bättre än ord tycker vissa så jag lägger in ett galleri över diverse foton från sommaren.

Sen blev det mer golf men rundan övergick snabbt från en njutbar stund i solen till ren överlevnad. Bromsarna tuggade sig till och med igenom min tröja och efter ett tag såg jag ut som en voodoo-docka. När jag och min spelpartner hade skickat iväg vår 10:e boll rätt ut i tjotahejti långt bort från både ära och redlighet gav vi upp och packade ihop oss.

Semestern avslutades med en natt i ett tält. Det var ungefär lika bekvämt som du kan föreställa dig, temperaturen på natten kröp ner till 8 grader vilket gjorde att jag frös som en gnu. Gentleman som jag är lät jag nämligen lilla sambon använda den varma sovsäcken som håller behaglig temperatur ner till 4 grader. Jaja, ingen större fara. Man ska hacka tänder på sommaren. Som tur var fick vi varmt kaffe när vi vaknade och en härlig brunch.

I skrivande stund har jag precis kommit hem efter min andra arbetsdag och jag känner mig både pigg och utvilad. Det här var precis vad jag behövde.

Hur har din semester varit?