Taxi var god dröj

Skapad: 2 februari, 2019 vid 00:24
Senast uppdaterad: 2 februari, 2019 vid 00:27

Som vanligt när jag tar mig för något så lägger jag all vaken tid på det och uppslukas helt och hållet av det. Den här gången är inget undantag och det är därför det inte har hänt särskilt mycket i bloggväg här den senaste tiden. Utanför bloggen däremot är det full fart. Fortsätt läsa för att få en inblick i mitt liv och vad jag för tillfället är så sysselsatt med.

Jag nämnde som hastigast i inlägget Med näsan i böckerna att jag studerar något. Du fick också läsa lite om vad jag sysselsatt mig med innan jag blev Västeråsbo. I det här inlägget tänkte jag vidareutveckla det här en aning.

Kontakter vs. Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är i ropet på många sätt just nu, inte bara på grund av jättevarslet av 4500 anställda som du knappt kan undgått att höra talas om bara du befunnit dig i närheten av en TV eller tidning de senaste dagarna.

Av vad jag kan läsa på Facebook och Twitter verkar folk inte ha särskilt höga tankar om Arbetsförmedlingen. Man behöver inte leta länge innan man snubblar över en formulering i stil med att man aldrig har hört talas om någon som fått ett jobb via Arbetsförmedlingen.

Hur många som får ett jobb av Arbetsförmedlingen borde vara ganska lätträknade, de är väl egentligen bara de som arbetar på just Arbetsförmedlingen som fått ett jobb av Arbetsförmedlingen, alla andra får vackert söka sina egna tjänster där de nu vill arbeta.

Om man som jag ramlar ner på en ny ort där man knappt känner en själ förutom en själv så är nog Arbetsförmedlingen en av de första ställena man vänder sig till när man vill komma ut i arbetslivet. Så tänker jag i alla fall.

Sund konkurrens

Jag har inte heller fått ett jobb av Arbetsförmedlingen, däremot har jag fått hjälp med att hitta jobb att söka. Taxiutbildningen som jag går just nu hade jag inte kommit in på om det inte vore för Arbetsförmedlingen.

Studielitteratur Taxi - Taxiboken
Taxiboken – min bibel!

Men precis som att konkurrens i regel är bra för en bransch tror jag att Arbetsförmedlingen behöver reformeras en aning för att flyta på lite bättre. Men om det innebär att varsla 4500 man låter jag vara osagt, men vad vet jag – jag är bara en simpel taxichaufför (snart i alla fall).

Rolig post i brevlådan

Idag vittjade jag som vanligt brevlådan och hittade ett roligt brev instoppat mellan reklam och gratistidningar. Brevet kom från Trafikverket och ett tag trodde jag att det kunde vara arbetsrelaterat. Bland många andra sökta jobb har jag nämligen också sökt arbete på Trafikverket både i Västerås i Eskilstuna. Men något jobb fanns det inte i brevet, däremot en bokad tid för förarprov och det första teoriprovet för taxilegitimation.

Jag ska nämligen börja köra taxi!

Det här är något som jag har funderat på av och till under flera år och när är det egentligen en bra tid att ändra karriär och syssla med något helt nytt som man aldrig har gjort förrut?

Den bästa tiden att plantera ett träd var för 20 år sedan – den näst bästa är nu.

Så här försöker jag tänka allt som oftast och därför är min plan att jag inom en inte alltför avlägsen framtid kan titulera mig trafiktjänsteman.

Första steget avklarat

De senaste två veckorna har jag tillsammans med ett glatt gäng människor testats i allt från läs- och skrivförståelse, vägmärken, bilkörning och B-teori och häromdagen fick jag reda på att jag gått vidare till fortsättningskursen.

Därför klappar jag mig helt oblygt själv på axeln och säger bra jobbat helt tvärtemot vad Jantelagar och andra dumheter tycker, tänker och säger. Hurra för mig!