Spontanfiske på Lövudden

Skapad: 23 juni, 2019 vid 13:34
Senast uppdaterad: 25 juni, 2019 vid 23:02

Idag skulle man kunna säga att det är annandag midsommar. Men det är det inte, egentligen är det bara en helt vanlig söndag. För alla oss som inte har (o)turen att syssla med samhällsuppbärande arbeten och inte heller är schemalagda röda dagar och andra aftnar har både fredag, lördag och söndag varit lediga dagar och i år har detta utnyttjats till fullo!

När midsommarbananen var uppäten bar det så småningom av till Tillberga och ett midsommarfirande där åldersspannet bland de muntra deltagarna låg någonstans mellan 2-80 år.

God mat, gott att dricka och kanske lite väl mycket tobak och snus intogs under ett stort antal timmar. När golfklubborna och chip-nätet plockades fram fick även speldjävulen vara med och leka.

De gånger som jag hållt i en golfklubba kan man räkna på ena handens fingrar så någon nätkänning blev det inte tal om. Bättre gick det för den totala nybörjaren Sandra som fick in ett par stolpträffar. Jag känner att det finns en hel del utvecklingspotential när det kommer till mitt golfande.

Jättestor fylletaxi

Då jag hade inmundigat både en och två små snapsar under kvällen blev det inte tal om någon bilkörning. Som tur är står VL för fylletaxi i form av en jättestor buss. Denna jättestora buss avgick 300 meter från där vi var och anlöpte Nordanby äng 20 minuter senare. Kollektivtrafiken är fantastisk när den fungerar.

Vis som jag är lät jag bilen stå dagen efter också och följde glatt med som en passagerare när vi dagen efter tog hundar, svärföräldrar och sambo och for ut till hundbadet ute på Björnön.

Ljudet från Mälaren, vinden i träden och vågorna som slog in över den lilla sandstranden väckte fiskelusten i mig.

Ett par timmar senare hade jag grävt fram fiskedoningarna från vindsförrådet och fann mig stående på en brygga ute på Lövudden. Här hade jag inte varit sedan jag som en ung liten sprakfåle bevistade Power Big Meet.

Cirkeln slöts på något sätt. På samma brygga där jag nu stod och fiskade låg jag och försökte sova med ett flak öl som huvudkudde för ungefär 20 år sedan. Världen är liten.

Sordin på tillvaron

Sorgligt nog stämmer sagan inte alltid överens med verkligheten och vad som kunde ha varit en mysig kväll fick ett smutsigt skimmer över sig. Mer om detta kan du läsa om i den här Twittertråden.