Skruvdragaren går varm

Skapad: 19 maj, 2019 vid 17:00
Senast uppdaterad: 25 juni, 2019 vid 23:38

Flytten börjar äntligen kännas färdig och majoriteten av de dryga 40 flyttkartongerna är uppackade och placerade där de ska vara. Gipsväggarna i lägenheten avslöjade vid en närmare kontroll att den tidigare hyresgästen hade en förkärlek för att borra upp saker på väggarna. Det har även jag, väggar är nämligen ypperliga förvaringsställen. Därför lade jag skruvdragaren på laddning och satte igång med att borra hål lite här och där. Givetvis med hjälp av katten. 🙂

Montering av hyllplan på vägg med god hjälp av en lurvig katt

Katter verkar vara självutnämnda experter på just hyllmonteringar. Som tur är har de oftast inte mycket till tålamod och tröttnar snabbt så fort ingenting händer. Efter att katten tröttnat och knallat iväg fortsatte jag med att sätta upp hyllor, speglar och allt annat som lämpligtvis fästs på en vägg.

Kartong i väggarna

Borta är tiden då man kunde hitta timmerväggar inne i sitt hem, nuförtiden är det gips som gäller. Gipsväggar betyder reglar lite här och där, jag som inte äger någon regelsökare fick helt enkelt köra på knackningar i väggen tillsammans med lite vilda chansningar.

Skruvdragare, molly och vattenpass är allt en karl behöver.

Som tur var gick det bra och inte en enda regel träffades. Slutet gott, allting gott. Nu ställs skruvdragare undan tills nästa gång.

Vad blir det för mat?

För att fira den lyckade monteringen eldades spisen igång och jag ställde mig för att tillverka mina patenterade pannbiffar/hamburgare. Lite ugnsrostade grönsaker och potatis till det och vips så fick vi en festmåltid av rang lagom till Eurovision Song Contest.

Jag blir lika förvirrad varje gång jag tittar på det där spektaklet, i år tyckte jag att tittarnas poängutdelning var i det snurrigaste laget men jag antar att jag helt enkelt inte tillhör programmets målgrupp.

Vädergudarna var emot oss

Tydligen hade någon spått regn hela helgen men av det såg vi inte mycket av. Abborren måste varit felinställd. Ett par droppar regn hittade ner från himlen sent på lördagen men av det regnet syntes inte ett spår under söndagsmorgonen.

These boots are made for walking

För att inte sitta inne och uggla en hel helg passade vi på att ta oss en välförtjänt paus i solen innan vi återigen begav oss in i flyttkaoset som så småningom ska bli vårt nya hem.