Saffransbullar i Salbohed

11 december, 2018 vid 00:02

Saffransbullar verkar vara på modet. Hela mitt Facebook-flöde svämmar över av saftiga gula bakverk fyllda med mandelmassa och mandelspån. Sambon satte igång med ett improviserat julbak igår och resultatet ligger tryggt och väntar långt inne i vår frys.

Saffransbullar verkar inte vara helt lätt att få till och för att göra saker lite mer spännande är jag till råga på allt glutenintolerant. Skulle jag sätta i mig en vanlig saffransbulle hade ni inte sett skymten av mig mer i år.

Fika i Salbohed

Även i Salbohed har bakugnen gått varm. Ikväll styrde jag nämligen den laserblåa bil-pilen mot just Salbohed för att kvällsfika tillsammans med sambon och dennes kusin. Inte att förglömma kusin-bubbisen Kevin.

Timmarna gick orimligt fort och helt plötsligt var klockan halv nio på kvällen och det började bli dags att styra kosan hemåt igen.

Den är känd

Tack för en skittrevlig stund Fanny, nästa gång får ni komma till oss. Jag tror att jag kan vänja mig med att umgås såhär.

 I ungdomens glada dagar umgicks man över ett par flaskor vodka och ett flak öl – idag är det kaffe och bakverk som gäller. Och ett och annat känt konstverk.

kanske går att hyvla fram en vuxen människa ur mig så småningom?