Med näsan i böckerna

21 januari, 2019 vid 23:12

Tiden är ett förunderligt fenomen. När man har tråkigt eller väntar på något kan tiden gå outhärdligt långsamt men om man gör något som man tycker är roligt försvinner dagarna i ett nafs. Just nu är det den sistnämnda kategorin som gäller för min del.

Veckan som just nu har inletts är den andra veckan som jag har begravt mig i skol- och kartböcker. När man flyttar hej vilt runt omkring i landet så måste man i de allra flesta fall ganska så snart tänka på sin försörjning och jag är inget undantag.

I omvänd ordning

I vanliga fall brukar man ha jobb eller annan sysselsättning någorlunda ordnad innan man flyttar men jag gör inte riktigt saker som alla andra. Jag flyttar först och så får det andra ordna sig sen liksom, och nu ser det ut att göra det.

Sedan 2012 har mitt liv kretsat runt dekaler, skyltar och originalarbete. Jag tillverkade skyltar, visitkort och logotyper på löpande band. Det här var nere i Blekinge och jag vågar påstå att jag var ganska duktig på mitt jobb.

I en annan del av Sverige

Nu befinner jag mig i Västmanland och här är behovet av en självlärd reklammakare ett annat. Följdaktligen måste jag anpassa mig till arbetsmarknaden här uppe och det är precis vad jag har gjort.

Den senaste veckan och veckan som vi just nu befinner oss i testas jag i allt från läsförståelse till kartkunskap. Om allt går som det ska börjar jag nästa steg om ytterligare någon vecka. Det är både roligt och nervöst och så fort jag vet om jag går vidare ska jag berätta mer.

Märkliga slott

Tills dess kan vi tillsammans roa oss över att det finns ett märkligt slott inte alls långt ifrån där jag bor! Det här måste jag bestämt undersöka närmare.

Märkligt 1600-talsslott