Julfeeling och advokater

Skapad: 24 november, 2018 vid 14:28
Senast uppdaterad: 26 juni, 2019 vid 00:01

Nu är det jul igen! Eller snart i alla fall. I skrivande stund är det en månad kvar till jul, som den halvgamla gubbe jag faktiskt är kan jag inte låta bli att reflektera lite över att tiden går otroligt fort.

Jag har nog läst någonting att att anledningen till att man tycker att tiden går fortare ju äldre man blir är för att man har mer erfarenheter att jämföra med.

Ungefär såhär, när man är blott en parvel med snor på läppen så har man inte särskilt mycket att jämföra med. Varenda liten sak som man råkade ut för blev orimligt stort. Att skita på sig i kassakön inne på posten när pappa envisades med att plocka ut hela lönen i kontanter vareviga månad blev århundradets spektakel när jag var fyra år gammal. Jag hade liksom inte hunnit med så mycket annat i mitt korta liv.

Skulle jag göra samma sak idag hade det inte alls väckt lika mycket uppmärksamhet. Eller jo, det hade det kanske för de i närheten men med tanke på vad jag har haft för mig hittills under mitt liv hade jag nog bara ryckt på axlarna och knallat ut hej svejs va. 😁

Det här inlägget skulle kanske inte riktigt handla om att skita ner sig inne på posten men nu blev det så ändå.

Jag hade istället tänkt att reflektera lite över den annalkande julen och de obefintliga julförberedelserna.

Julstämningen knackade på dörren i veckan då den första snön landade på marken och faktiskt stannade kvar över natten. Västerås lyser vitt och det var fler än jag som drabbades av plötslig julfeeling. Jag fick nämligen hoppa över två glada människor som låg och gjorde snöänglar alldeles utanför porten upp till huset där jag bor.

I vanliga fall ska man väl börja med att pynta adventsstakar och hänga upp ett gäng halvmögliga apelsiner i gardinstängerna. Istället för sånt har jag fullt upp med att försöka stånga huvudet mot väggen (läs kommunicera med exfrun), författa skrivelser till advokater och samtidigt försöka hitta någon som kanske skulle kunna tänka sig att köpa en husbil.

Mer om det här kommer så småningom i ett framtida inlägg på en blogg nära dig.

Hur går det för dig och dina julförberedelser? Har du hängt upp julgardiner och färgat morrhåren på katten eller låter du adventsstaken stå kvar i fönstret året runt?