Jag börjar bli gubbe

27 juli, 2019 vid 14:30

Nörd är mitt mellannamn och jag omfamnar all sorts teknik som kan underlätta vardagen. Men tydligen kan jag inte längre boka en biobiljett längre. Till mitt försvar har jag nog inte varit på bio sedan premiären av Fast and the Furious för en halv evighet sedan.

Jubileumsdags

Dagen då jag för första gången pratade med Lilla sambon råkade infalla med min fars 80-årsdag och det här måste vi naturligtvis fira på något sätt. Lilla sambon är den av oss som är bäst på att komma ihåg dylika högtidsdagar (fast den här kommer jag ihåg, datumet är stansat på ett läderband runt min handled) och hade på ett föredömligt sätt förberett genom en bokning på Pinchos och ett biobesök.

Besöket på Pinchos kräver ett eget inlägg vilket annonseras här så fort det är skrivet, idag koncentrerar jag mig på biobesöket. Som aldrig blev av.

Rätt film – fel tid

Lilla sambon skickade ett mail med tydliga instruktioner och jag påbörjade äventyret som vi kan kalla biljettbokning. Appar laddades ner, tablåer skummades igenom och efter ett tag trodde jag att jag hade fått till det.

Min telefon plingade frenetiskt när mail efter mail från Filmstaden nådde min brevlåda. Det tyckte jag inte var speciellt märkligt, men jag som hade för avsikt att bevista biosalongen vid sjutiden på kvällen blev lite förvånad när ett mail ramlade in vid fyratiden som nyfiket undrade hur filmen var?

Det visade sig att jag bokat biljett till 13:30-föreställningen. Från och med nu får det vara Lilla sambons uppgift att boka biobiljetter.