I princip alla gator

Skapad: 21 mars, 2019 vid 14:32
Senast uppdaterad: 21 mars, 2019 vid 14:33

Hej och välkommen om det råkar vara så att det här är det allra första inlägget som du läser på Ludwigbloggen! Välkommen hit, du har lite att läsa ikapp. Om du är en återvändande besökare så har det nog inte undgått dig att mitt liv numera kretsar kring kartor.

Det är inte vilka kartor som helst som jag sprider ut över lägenheten utan Västeråskartor.

Jag har i skrivande stund klarat av samtliga prov på Trafikverket och väntar egentligen bara på att det ska ramla ner ett litet brev i min brevlåda innehållandes en taxilegitimation (eller rättare sagt en lapp med plats för foto och namnteckning. Ärligt talat har jag ingen aning om vad som kommer dyka upp i brevlådan.)

Stadsdelar och gator i Västerås

Det räcker nämligen inte bara att klara de tre olika teoriprovet och uppkörningen för att få köra taxi, man måste även ha den fysiska legitimationen med sig i bilen och någon sådan har jag ännu inte fått.

Pila-Brittas Gata

Det underlättar även om man hittar dit man ska, därför har Taxi Västerås lite högre ställda krav på sina förare. I den bästa av världar ska man nämligen kunna samtliga gator i Västerås plus hur man tar sig dit. Där är jag nu.

Jag som i vanliga fall har svårt att hitta i mitt eget skafferi finner det här ganska utmanande.

Alla sett är bra utom dom dåliga. Jag är ett stort fan av kalkylblad.

Det hjälper ju inte att jag flyttade till Västerås för bara ett par månader sedan. Lokalkännedom, kartor och sevärdheter upptar nu i princip all min vakna tid. På fredag, alltså imorgon om du läser det här inlägget direkt när det läggs ut, ska jag förhöras på den västra delen av staden.

Pila-Brittas gata, Lisjögatan och en halv miljon andra gator sitter förhoppningsvis kvar i huvudet tills imorgon bitti. Klarat jag den västra delen börjar jag helt sonika med den östra sidan. Skam den som ger sig!

Har du några pluggtips att dela med dig av? Lämna en kommentar i sådana fall.