Hej Världen

Skapad: 21 november, 2018 vid 23:29
Senast uppdaterad: 23 november, 2018 vid 00:48

Hej allihopa!

Vad är det här för en blogg som du just precis ramlat in på?

Jo, det ska jag genast berätta för dig. Jag som ligger bakom den här bloggen heter Ludwig Sörmlind, och jag har bloggat på ett eller annat sätt så länge som Internet har funnits.

Det här är en blogg precis som alla andra men också inte.

Mina första stapplande försök till något som kunde likna en blogg skedde på en gammal Telia-hemsida. Det här var alltså på den tiden då Internet för de flesta innebar modem och långsamma dataöverföringar över knarriga telefonlinjer. Av vissa operatörer fick man ett par megabyte serverutrymme, jag tror det var 5MB eller så, och det här nyttjade jag flitigt.

Det här var långt innan CMS-system som WordPress och Joomla var tillgängliga för vem som helst. Ville man kommunicera på Internet fick man vackert lära sig HTML.

För att göra en lång historia kort så är det här den senaste kommunikationsmedlet som jag använder mig av för att nå ut med mina underfundigheter till den som behagar lyssna. Eller läsa, rättare sagt.

Ingen vanlig blogg

De senaste åren har jag bloggat på ludwigsormlind.se och då med ett särskilt tema.

Foto och bildbehandling är nämligen mitt stora intresse och det är just precis vad den bloggen handlar om. Under åren har den fotobloggen växt och fyllts med innehåll och blivit allt mer nischad.

Nischade webbplatser är bra men om man med tiden skulle vilja skriva något som inte faller inom ramen för vad man börjat fylla sin blogg med kan det hela snabbt bli rörigt. Ett par inlägg på ludwigsormlind.se kanske inte är helt och hållet fotorelaterade men de allra flesta inlägg har någonting med bilder av något slag att göra.

Spridda skurar

Tanken med den här bloggen är helt tvärtemot. Här kan jag sväva ut och skriva och tänka precis vad jag vill om allt möjligt. Det här betyder inte att fotobloggen läggs ner, men av olika anledningar ligger inte foto högst upp på priolistan.

Mer om just det kommer dyka upp här så småningom.

Utseendet kommer förmodligen ändras en aning den närmaste tiden tills jag känner mig nöjd med hur saker och ting ser ut och funderar.

Jag hoppas att du kommer tillbaka. Lämna gärna en kommentar, jag läser allt!