Dubbelsiffrigt

Skapad: 4 februari, 2019 vid 15:30
Senast uppdaterad: 23 juli, 2019 vid 20:19

Imorse klev jag utanför dörren och möttes av klar, krispig luft. Bilen som står på parkeringsplatsen alldeles utanför min port såg mer ut som en gammal glass man glömt i frysen i fyra år än ett fungerande fordon och jag gick motvilligt mot min parkeringsplats och bävade inför vad som skulle möta mig när jag kom fram.

Inplogad i en snödriva

Som tur var har vi en synnerligen begåvad plogare här i området. Han hade nämligen med kirurgisk precision skrapat bort is, snö och annan bös från i princip hela parkeringen. Inga hårda vallar att forcera eller glashala parkeringsrutor.

Den sedvanliga skottsäkra pansar-isen på både in- och utsidan av rutorna slapp jag inte men jag hade inte förväntat mig annat när termometern visade -14 grader. Går den under -20 får jag börja överväga att ta på mig långkalsonger.

Bättre i Norrland

Om jag får välja att köra bil i -14 eller -2 väljer jag det förstnämnda alla dagar i veckan. Idag var luften klar och torr och vägarna likadana. En och annan isfläck får man vara beredd på men till skillnad från när temperaturen ligger runt nollan håller faktiskt de allra flesta bilförarna avståndet.

En och annan vildsint flåbuse här och där råkar man såklart ut för men det gör man även mitt i sommaren.

När snön kom till Västerås

Jag var mer sugen på att komma iväg dit jag skulle i morse än att fotografera omgivningarna. Därför väljer jag att illustrera det här inlägget med en bild från när den första snön kom till Västerås.

Snötäckt skog i Västerås

Tänk på farten och anpassa hastigheten till väglaget. Annars kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen!