Digitala bilreparationer

Skapad: 19 december, 2018 vid 09:00
Senast uppdaterad: 19 december, 2018 vid 08:28

Så långt tillbaka som jag kan minnas har jag sysslat med spel av olika slag, framförallt datorspel men även brädspel, tärningsspel och ett och annat parti poker på någon fikarast någonstans. Men det mesta spelandet har skett på datorer och diverse spelkonsoller av olika slag.

Mina favoritspel är strategispel och simulatorer. Under åren har jag spelat allt från sjukhussimulatorer till pizzaditon. Den här gången är det något helt annat jag simulerar.

Spel som Civilization kittlar min hjärna lite extra och jag minns med glädje hur jag för typ 25 år sedan installerade Sim Earth från stora, fladdriga 5.25” floppydisketter på min gamla härliga 286:a

Laga bilar

Jag älskar också att laga saker, speciellt bilar. Faktum är att jag tycker att det är så roligt att jag valde fordonsprogrammet när det var dags att välja inriktning på min gymnasieutbildning.

En rostig bromstrumma

För ett par dagar sedan bläddrade jag runt i mitt Steambibliotek. Jag har använt tjänsten Steam i över 10 år och har samlat på mig en hel hög märkliga spel under den tiden. Ett av alla dessa spel är Car Mechanic Simulator. Inte den senaste versionen utan den från 2015.

Renovering pågår

Jag installerade spelet och startade igång det. På en gång mindes jag var jag lämnade av sist jag spelade. Jag började försiktigt byta luftfilter och bromsklossar på diverse påhittade bilmodeller.

Blanka golv och trasiga framskärmar

Det dröjde inte länge innan jag fastnade helt och kunde börja med lite mer kluriga lagningar. Sambon skrattar gott åt mig när jag svär över trasiga vevaxlar och rostiga gummibussningar

Har du en virtuell bil så har jag just nu extrapris på digitala oljebyten, kom och köp!