Den oändliga färden

Skapad: 8 juni, 2019 vid 15:28
Senast uppdaterad: 25 juni, 2019 vid 23:32

Något som är jättekul är att låta katter jaga röda små prickar från laserpekare eller att kittla sig själv under tårna. Något som inte är riktigt lika roligt är att försöka pendla på E18 mellan Västerås och Köping när sagda väg är avstängd för ett brobygge.

Förhoppningsvis blir resultatet när arbetet är färdig den sista november. Enligt Trafikverket själva så ska arbetet vara utfört 16.00 och jag kommer garanterat sitta i bilen 16.01 för att vara bland dom första som kör på den nyöppnade vägen.

Skärmdump från trafikverkets hemsida som beskriver vägarbetet vid trafikplats Västjädra i Västmanland.

Jag är inte den som är den, det finns ingen som uppskattar att harva runt på diverse småvägar bland åkrar och fiskmåsar men kanske inte riktigt klockan 07.00 när man förväntas vara på jobbet i någorlunda tid.

Waze räddar dagen

Bilkö från väg 56 ut på E18 i Västerås.

Den magiska navigeringsappen Waze gör sitt bästa för att leda dess användare förbi de värsta köerna men det fungerar inte riktigt alla gånger. Gamla småvägar som är dimensionerade för din farfars gamla PV och en och annan höskrinda hanterar hundratals lastbilar och stressade bilförare dåligt.

Följ med mig till och från jobbet

Filmerna i det här inlägget visar hur skoj man kan ha det på och i närheten av en Europaväg där hastigheten är satt till 100 km/h. Ibland är det tur att man inte kör taxi.

Man kanske skulle börja leka gul bil med sig själv för att fördriva tid i köerna?

PS: Det är inte killen i brevet som har skrivit filmen, eller hållt i kameran när han kört eller hur det nu var.