Breakfast of champions och Pinchos i Västerås

28 juli, 2019 vid 17:16

En breakfast of champions kan bestå av flera olika saker men huvudingredienserna är nästan alltid koffein i flytande form, gärna ett par koppar svart kaffe eller avslagen cola och nikotin. Under vissa speciella omständigheter blandas frukostflingor in av olika slag och dessa äts givetvis utan mjölk.

Tanken med den här anrättningen är i första hand att man ska vakna till liv och i andra hand att man ska få igång magen så att man kan sätta igång med sin dag.

Pinchos erbjuder många olika rätter, men en breakfast of champions är inte något som du hittar bland deras tapasrätter

Ingen bio – däremot mat

Som du kunde läsa i det här inlägget hade jag för avsikt att boka en bioupplevelse tillsammans med Lilla sambon häromdagen. Tyvärr misslyckades jag brutalt med det här och det ville sig inte bättre än att det inte blev någon bio över huvud taget. Men detta skulle inte hindra mig från att äta på Pinchos för första gången.

Du läste rätt, jag har aldrig varit på Pinchos innan. Egentligen har jag inte varit ute och ätit annat än på lunchrestauranger på flera år när jag tänker efter.

Så här skriver Pinchos själva på din hemsida:

Pinchos – the app restaurant

Vi är en svensk restaurangkedja som serverar smårätter från hela världens kök. En härlig blandning av burgare, dumplings och paella, läckra desserter och färgglada drinkar. Tanken är att det ska finnas något för alla smaker. Restaurangerna har extravagant dekor i härliga färger. Våra gäster bokar bord, beställer och betalar i vår app. Vi är faktiskt den första restaurangen i världen där alla beställningar sker via app.

Ordet app och restaurang i samma ord låter ju bara det som att man är in for a treat. Lilla sambon har däremot varit här förut så mot löfte om att hon skulle visa hur det fungerar gick jag med på att följa med ut. Det var det minsta jag kunde göra tänkte jag, eftersom jag lurade henne på en bioupplevelse.

Jag gillar att ha full kontroll

Jag vill alltid ha kontroll och försöker därför ta reda på så mycket jag kan om allt jag befattar mig med. Så fort vi hade kommit fram till restaurangen och blivit anvisade ett bord började jag därför fråga hur saker och ting går till här egentligen.

Efter ett tag förstod jag att Pinchos i Västerås bestod av tre våningar och en uteservering. Den sistnämnda var givetvis fullsmockad med tanke på värmeböljan som för tillfället har omfamnat vårt land. Vi fick ett bord för två på mittenvåningen.

Allra längst ner i lokalen hittar man toaletter och en halv trappa ovanför dessa ligger baren. Går man ytterligare ett par steg upp kommer man till våningen där man dels hämtar ut maten samt går ut till uteserveringen. Här fick vi ett bord. Det här med att hämta ut mat och dryck själv var en nyhet för mig men det visade sig att det fungerade alldeles utmärkt.

Mat från världens alla hörn

Det första vi gjorde efter att ha satt oss ner var att logga in med hjälp av appen och ange vår bordskod.

Jag som är allergisk mot gluten blev glatt överraskad över att man i appen kunde bocka för vilka allergener man vill undvika och få en tydlig varning för varje måltid. De olika ölsorterna saknade dock varning, men det gjorde mig ingenting då jag har någorlunda koll på vad jag kan hälla i mig.

En bra måltid börjar alltid med bubbel, resonerade vi och tog in varsin cava. Eller gick och hämtade rättare sagt. Någon minut efter att vi beställt kom en notifikation om att drinken stod redo i baren och väntade. Smidigt värre!

Med lite bubbel i kroppen var det dags att att fundera på maten. Jag tänker inte gå in på varje liten maträtt vi tog in – eller hämtade rättare sagt. Även maten hämtas nämligen på samma käcka vis. Beställ i appen, vänta ett par minuter och vips står den redo och väntar på bänken vid köket. Halleluja!

Riktigt god och vällagad mat

Jag hade väl inga direkta förväntningar på maten när jag kom dit utan var mest glad över att få komma ut och äta och umgås bland folk. Men när jag ett par timmar senare gick därifrån var jag väldigt positivt överraskad. Samtliga rätter jag provade var supergoda. Allt från smak på rätterna till upplägget på tallrikarna höll högsta klass.

Kika på bilderna i det här inlägget för att kika närmare på de olika rätterna. Har du inte provat att äta på ett Pinchos nära dig så tycker jag att du ska prova. Om en teknikfumlande klåpare som jag klarar av det kommer du också göra det.

Vilken är din favoriträtt? Eller är inte Pinchos något för dig? Lämna en kommentar här nedanför.