100 år och 7 minuter

Skapad: 19 mars, 2019 vid 16:55
Senast uppdaterad: 19 mars, 2019 vid 17:34

Det finns människor som varje dag skriver ner hur vädret har varit i en liten anteckningsbok. Andra plitar ner lite olika tankar och funderingar i en väl gömd dagbok någonstans medans andra – jag själv inkluderad – försöker spara sina tankar och funderingar åt eftervärlden via sin blogg eller något socialt nätverk någonstans. Sedan finns det människor som Dagny Carlsson som i skrivande stund har kommit en bra bit över 100-årsstrecket. Hon bloggar och hon gör det varje dag.

Blogg- och filmstjärna

Dagny är en mycket fascinerande människa och har du aldrig hört talas om henne innan så kommer du bli förtjust. En länk till hennes blogg hittar du längst ner i det här inlägget.

Det är inte bara hennes blogg som är väl värd ett besök. Hon kan numera titulera sig huvudrollsinnehavare. Detta kan hon tacka regissören Finn Power för. Man skulle nog kunna säga att Dagny är något av en influencer, med all säkerhet Sveriges äldsta sådan.

Screenshot från kortfilmen Ett viktigt möte av FInn Power
En stillbild från kortfilmen Ett viktigt möte där Dagny har huvudrollen.

Mer än så här tänker jag inte färga din uppfattning om Dagny, titta på de här dokumentärerna om Dagny Carlsson och bilda dig en egen uppfattning om den här fantastiska människan. Det kanske verkligen är så att livet börjar vid 100?

Kortfilmen är 7 minuter lång och därifrån fick jag inspiration till titeln på det här blogginlägget. Filmerna är för tillfället tillgängliga via SVT Play men kommer inte att vara så för all framtid. Skynda dig att titta på dom om du inte redan gjort det!

Dagnys blogg var det som fick den stora massan att få upp ögonen för henne. Här hittar du den: http://www.123minsida.se/Bojan/